Det rette udstyr til skituren

Det rette udstyr til skituren

Slået fra Af

Drømmer du om den næste tur ned af løjperne? Eller bare en lang tur ud i det vide, hvide landskab med langrendsskiene på?

Hvis du har prøvet det før, så ved du også, at for at turen skal blive helt perfekt, så kræver det, det rigtige udstyr. Og her er skijakker helt centrale. Og det gælder også det skitøj damer tager på..

En skijakke er en investering i dig selv og dine oplevelser i sneen. Derfor er det vigtigt at vælge den rigtige første gang.

En skijakke skal holde dig varm

Den skal først og fremmest holde dig varm. Ligegyldigt hvor smukt landskabet er eller hvor perfekt sneen ligger, så er det ikke sjovt at stå på ski, hvis du fryser. Alt efter hvor turen går hen, er det vigtigt at købe en skijakke, som sørger for, at du ikke bliver kold.

Skijakker af vandtæt og åndbart materiale

Det siger næsten sig selv, men for at holde en behagelig temperatur, er det vigtigt, at du ikke bliver våd. Så en god skijakke er vandtæt.

At stå på ski er ikke bare sjovt. Det er også god motion, og du vil sandsynligvis blive varm i løbet af turen. Derfor er det også vigtigt, at din skijakke er lavet af åndbart materiale, så du kan komme af med overskydende varme.

Ekstra funktioner i skijakker

Udover at holde din krop varm og tør, er der en række andre faktorer at tage stilling til, når du skal købe en skijakke. Det kan f.eks. være rigtigt praktisk med en høj tætsiddende krave, hvis du ikke er så meget til halstørklæder. Alt efter hvilke form for vanter du foretrækker. kan det være en fordel med mere tætsiddende ærmer ved håndleddet.

Hvis du vil være sikker på ikke at få sne og kulde ind på den nederste del af ryggen, så skal du købe en skifrakke med snefang. Alle styrter engang i mellem. Også dig.

Der er også mulighed for rig variation af lommer. Traditionelle sidelommer, brystlommer, ærmelommer. Det kommer alt sammen an på, hvor du foretrækker at have dine ting, og hvor meget du regner med at du skal have med i sneen.

En hætte kan også være rigtigt praktisk, alt efter om du foretrækker hue, skihjelm eller ørevarmere.

I sneen med stil

Det er naturligvis også vigtigt at din skijakke for dig til at føle dig godt tilpas rent visuelt. Heldigvis er der et utal af farver og stilarter at vælge imellem. Skal lige præcis din skijakke være klassiske mørke farver, eller vil du have den i din yndlingsblå? Men farven på din skijakke, kan også have andre funktioner. En klar, stærk farve gør dig mere synlig. Er der flere farver på din skifrakke, kan disse bruges til at fremhæve f.eks. skuldrene på mænd eller taljen på skitøj til damer.